Utforsk Hellesylt og UNESCO Geirangerfjord (en veg)

Fra NOK 544

Stryn - Hellesylt - Geiranger

På denne turen kan du utforske den sjarmerende bygda Hellesylt, oppleve en flott ferjetur på Geirangerfjorden og sjå deg om i Geiranger.

Du starter i Stryn, og etter ca. 20 minutt kjører bussen forbi Hornindalsvatnet. Vatnet er kjent for å være Europas djupaste innsjø, og det har i alle år blitt fortalt historie om kva som finns i dybden. Kanskje du er heldig og får sjå ein sjøorm når du kjøre forbi?

Når du er framme på Hellesylt, har du litt tid til å sjå deg rundt. Mellom bussholdeplassen og ferjekaia finn du Hellesyltfossen. Det er en mektig foss, og den er et av de mest fotograferte motivene i området. Et imponerende syn tidlig på sommeren i den store snøsmeltinga.

På Hellesylt finner du og Per Gynt Galleriet. Hovedformålet med galleriet er å presentere de enorme trerelieffene til kunstneren og treskjæreren Oddvin Parr (1933- 2010). Verka går fra gulv til tak, og alle trerelieffene har motiv hentet fra den norske forfatteren Henrik Ibsen sitt verk «Peer Gynt».

Så går turen videre med ferge til Geiranger. Fergecruiset fra Hellesylt til Geiranger tar ca 1 time, og her kan du blant annet se fantastiske fosser som De syv søstrene, Friaren og Brudesløret, og den berømte fjellgården Skageflå.

I Geiranger kan du se deg rundt, shoppe, og kanskje også besøke Norsk Fjordsenter, som ligger i gangavstand fra sentrum, rett ved siden av Hotel Union.

Når du bestiller denne turen, får du en e-post med en billett som gjelder hele turen. Du får også en turbeskrivelse som blant annet inneholder detaljert informasjon om avgangstider og hvor du eventuelt skal bytte transportmiddel, og litt informasjon om selve turen og reisemålet.

Til mange av turene kan du laste ned en gratis audioguide fra Voice of Norway. Guiden har tekst, bilde og opplesing av informasjon om interessepunkter undervegs på turen. Du får mer informasjon om nedlasting av audioguiden i turbeskrivelsen som du får når du har bestilt turen.

Avgang fra: Stryn rutebilstasjon

Om våre turer

Dette er en “Travel like the locals”-tur – eller på norsk «Reis som de lokale». Disse turer går med ordinære rutebusser, ferger og hurtigbåter, men vi har planlagt reisen for deg slik at du kan konsentrere deg om å nyte turen. Du reiser på egenhånd – det er ingen guide eller turleder med. På de fleste turene må du bytte mellom ulike transportmidler flere ganger, og du er selv ansvarlig for å komme med på neste etappe – på samme måte som de lokale reisende! Turene er lagt opp slik at busser, ferger og hurtigbåter korresponderer.

Klikk her for å sjå vilkåra for reisa.

xxxAdult/Voksen NOK 544

+0 Tilleggsmuligheter

Bestill nå!

PDF fakta

Last ned et PFD faktaark med all informasjon om den valgte turen Last ned PDF


Denne turen kan ikke bestilles for helligdager eller i ferieperioder som påske og jul på grunn av mulige endringer i rutetidene som ikke fanges opp av bookingsystemet for Travel like the locals.

Du kan sjekke reiseplanleggeren på nettsiden til FRAM for å finne mulig avganger i disse periodene, og det er mulig å kjøpe billett om bord på buss og hurtigbåt og betale med bankkort. Du kan også bruke FRAM-appen.