X-IKKE AKTIV Opplev Atlanterhavsvegen og Kvernes stavkirke

Kristiansund - Atlanterhavsvegen - Kvernes stavkirke - Kristiansund

Denne turen tar deg fra Kristiansund til det som ofte blir omtalt som verdens vakreste veg - Atlanterhavsvegen!

Atlanterhavsvegen forbinder Averøy med fastlandet over øyer, holmer og skjær ved hjelp av 8 bruer over en strekning på 8274 meter. Atlanterhavsvegen er en nasjonal turistveg.  Nasjonale turistveger er utvalgte vegstrekninger som går gjennom landskap med unike naturkvaliteter, langs kyst og fjorder, fjell eller fosser. Strekningene skal være et godt alternativ til hovedvegene og kjøreturen i seg selv skal være en god opplevelse. På nettsidene til Nasjonale turistveger kan du lese mer om nasjonal turistveg Atlanterhavsvegen.

Ved Atlanterhavsvegen stopper bussen ved Eldhusøya, hvor du kan utforske «svevestien» - en utsiktssti som går rundt Eldhusøya. Stien er laget av rister som flyter over terrenget, og denne turen passer for alle. Servicebygget, med en særegen arkitektur som faller inn i terrenget, har kafé og toaletter. (Åpent lørdag og søndag om våren og hver dag i perioden 1. juni – 31. august.)

Etter stoppet ved Atlanterhavsvegen går turen tilbake til Kårvåg og deretter videre til Kvernes via Bruhagen.

Kvernes stavkirke er vakker og en av Norges yngste stavkirker. Det er uvisst hvor gammel den er, men man antar den stod ferdig en gang mellom 1300-1400 tallet. Kirken har bl.a. en malt rankedekor i skipet og bibelske motiv i koret. Altertavlen er fra 1475. Kirka ligger høyt og fritt og vitner om en mulig sterk religiøs og rituell betydning på stedet, også før kristen tid. Plasseringen av kirka byr også på storslått utsikt over Freifjorden og Kvernesfjorden.
Web: http://www.stavechurch.com/kvernes-stavkirke

Rett ved kirka finner du også Gamle Kvernes bygdemuseum, med et bygdetun, arkeologisk utstilling og ulike aktiviteter.
Web: www.nordmore.museum.no/besøk-oss/averøy/eide/gamle-kvernes-bygdemuseum

Merk! Inngangsbillett til stavkirken og museet er ikke inkludert i rundturbilletten.

Avgang fra: Kristiansund trafikkterminal
 

Om våre turer

Dette er en “Travel like the locals”-tur – eller på norsk «Reis som de lokale». Disse turer går med ordinære rutebusser, ferger og hurtigbåter, men vi har planlagt reisen for deg slik at du kan konsentrere deg om å nyte turen. Du reiser på egenhånd – det er ingen guide eller turleder med. På de fleste turene må du bytte mellom ulike transportmidler flere ganger, og du er selv ansvarlig for å komme med på neste etappe – på samme måte som de lokale reisende! (Turene er lagt opp slik at busser, ferger og hurtigbåter korresponderer.)

Turene kan ikke bookes for helligdager og i ferieperioder som påske og jul pga. avvikende rutetabeller. Tidtabellen som vises, gjelder for de periodene turen kan bookes.Klikk her for å se vilkårene for reisen.

PDF fakta

Last ned et PFD faktaark med all informasjon om den valgte turen Last ned PDF