TURER FRA GEIRANGER OG HELLESYLT

UNESCO Geiranger - Trollstigen - Åndalsnes (en veg)

Geiranger - Valldal - Trollstigen - Åndalsnes Denne turen, som også er kjent som "The Golden Route", går fra Geiranger til Åndalsnes. Åndalsnes ligger idyllisk til i Romsdalen ved munningen til elva Rauma, mot Romsdalsfjorden.  Turen inkluderer både Ørnevegen med sine sikksakksvinger opp dalsiden fra Geirangerfjorden - med en rekke slående utsiktspunkter over dalen, og Trollstigen med sine hårnålssvinger ned mot Åndalsnes. Strekningen Geiranger-Trollstigen er en nasjonal turistveg.  Nasjonale turistveger er utvalgte vegstrekninger som går gjennom landskap med unike naturkvaliteter, langs kyst og fjorder, fjell eller fosser. Strekningene skal være et godt alternativ til hovedvegene og kjøreturen i seg selv skal være en god opplevelse. På nettsidene til Nasjonale turistveger kan du lese mer om nasjonal turistveg Geiranger-Trollstigen. Åndalsnes er en fin småby med majestetisk beliggenhet mellom fjord og fjell. Her har du alle muligheter til å oppleve ulike naturaktiviteter, fra padling på brett i elvene til fjellturer på alle nivåer, via ferrata, eller en tur med gondolen til toppen av Nesaksla – der utsikten er spektakulær! Avgang fra: Union hotell (rett utenfor hotellet) eller Geiranger sentrum   Om våre turer Dette er en “Travel like the locals”-tur – eller på norsk «Reis som de lokale». Disse turer går med ordinære rutebusser, ferger og hurtigbåter, men vi har planlagt reisen for deg slik at du kan konsentrere deg om å nyte turen. Du reiser på egenhånd – det er ingen guide eller turleder med. På de fleste turene må du bytte mellom ulike transportmidler flere ganger, og du er selv ansvarlig for å komme med på neste etappe – på samme måte som de lokale reisende! (Turene er lagt opp slik at busser, ferger og hurtigbåter korresponderer.) Turene kan ikke bookes for helligdager og i ferieperioder som påske og jul pga. avvikende rutetabeller. Tidtabellen som vises, gjelder for de periodene turen kan bookes. Klikk her for å se vilkårene for reisen.

UNESCO Geiranger - Sjøholt - Ålesund (en veg)

Geiranger - Eidsdal - Sjøholt - Ålesund Merk! På grunn av midlertidig stenging av fergestrekningen Eisdal - Linge fra 16. oktober avsluttes sesongen for denne turen 15. oktober. Opplev en av verdens flotteste fjorder og nyt Sunnmørsalpene på nært hold! Turen går med buss fra Geiranger, opp den spektakulære Ørnevegen, og videre til Eidsdal der det er ferge til Linge. Fra Linge går turen videre via Sjøholt til Ålesund. Ørnevegen er en del av strekningen Geiranger-Trollstigen som er en nasjonal turistveg.  Nasjonale turistveger er utvalgte vegstrekninger som går gjennom landskap med unike naturkvaliteter, langs kyst og fjorder, fjell eller fosser. Strekningene skal være et godt alternativ til hovedvegene og kjøreturen i seg selv skal være en god opplevelse. På nettsidene til Nasjonale turistveger kan du lese mer om nasjonal turistveg Geiranger-Trollstigen. Ålesund er den største byen i Møre og Romsdal. Byen er kjent for sine bygninger i jugendstil og har et bredt spekter av butikker, restauranter/kafeer og mange ulike aktivitetstilbud. Har du tid, må du ta turen opp til byfjellet Aksla og Fjellstua. Det går trapper opp fra sentrum av byen, tilrettelagt med utsikts- og hvileplasser undervegs. Fra toppen har du utsikt over hele byen, i tillegg til fjorden og øyene rundt Ålesund. En annen populær attraksjon er Atlanterhavsparken. Turistinformasjonen ligger vakkert til på Skateflukaia. Her kan du få hjelp til å få mest mulig ut av oppholdet ditt i Ålesund. Fra Ålesund kan du også ta en rekke Travel like the locals til ulike steder. Avgang fra: Union hotell eller Geiranger sentrum   Om våre turer Dette er en “Travel like the locals”-tur – eller på norsk «Reis som de lokale». Disse turer går med ordinære rutebusser, ferger og hurtigbåter, men vi har planlagt reisen for deg slik at du kan konsentrere deg om å nyte turen. Du reiser på egenhånd – det er ingen guide eller turleder med. På de fleste turene må du bytte mellom ulike transportmidler flere ganger, og du er selv ansvarlig for å komme med på neste etappe – på samme måte som de lokale reisende! (Turene er lagt opp slik at busser, ferger og hurtigbåter korresponderer.) Turene kan ikke bookes for helligdager og i ferieperioder som påske og jul pga. avvikende rutetabeller. Tidtabellen som vises, gjelder for de periodene turen kan bookes. Klikk her for å se vilkårene for reisen.

FraNOK 283
Bestill nå!

UNESCO Geiranger - Sjøholt - Molde (en veg)

Geiranger - Eidsdal - Sjøholt - Molde Opplev en av verdens flotteste fjorder og nyt de mektige fjellene på nært hold! Turen går med buss fra Geiranger, opp den spektakulære Ørnevegen, og videre til Eidsdal der det er ferge til Linge. Fra Linge går turen videre via Sjøholt til Molde. Ørnevegen er en del av strekningen Geiranger-Trollstigen som er en nasjonal turistveg.  Nasjonale turistveger er utvalgte vegstrekninger som går gjennom landskap med unike naturkvaliteter, langs kyst og fjorder, fjell eller fosser. Strekningene skal være et godt alternativ til hovedvegene og kjøreturen i seg selv skal være en god opplevelse. På nettsidene til Nasjonale turistveger kan du lese mer om nasjonal turistveg Geiranger-Trollstigen. Turen fra Sjøholt til Molde inkluderer en fergetur over Romsdalsfjorden, med fantastisk utsikt mot Molde fra sjøsiden. På ferga har du også mulighet til å smake på den lokale spesialiteten svele, som du kan få kjøpt om bord. Molde er kjent for sin fantastiske utsikt mot Moldepanoramaet – den imponerende fjellrekken på andre siden av fjorden Byen ligger midt mellom sjø og fjell, og med korte avstander rekker du å utforske både by, fjord og fjell i løpet av noen timer. Om sommeren lever byen opp til sitt kallenavn «Rosenes by», og i juli (uke 29) går den verdensberømte jazzfestivalen av stabelen.   Avgang fra: Union hotell eller Geiranger sentrum   Om våre turer Dette er en “Travel like the locals”-tur – eller på norsk «Reis som de lokale». Disse turer går med ordinære rutebusser, ferger og hurtigbåter, men vi har planlagt reisen for deg slik at du kan konsentrere deg om å nyte turen. Du reiser på egenhånd – det er ingen guide eller turleder med. På de fleste turene må du bytte mellom ulike transportmidler flere ganger, og du er selv ansvarlig for å komme med på neste etappe – på samme måte som de lokale reisende! (Turene er lagt opp slik at busser, ferger og hurtigbåter korresponderer.) Turene kan ikke bookes for helligdager og i ferieperioder som påske og jul pga. avvikende rutetabeller. Tidtabellen som vises, gjelder for de periodene turen kan bookes. Klikk her for å se vilkårene for reisen.

FraNOK 352
Bestill nå!

UNESCO Geiranger - Stryn (en veg)

Geiranger - Hellesylt - Stryn Denne turen starter med ferje fra Geiranger til Hellesylt. Ferjecruiset tar ca 1 time, og undervegs kan du blant annet se de fantastiske fossene som De syv søstrene, Friaren og Brudesløret, og den berømte fjellgården Skageflå. På de fleste turene (ikke på hverdager i april og oktober) har du noe tid til å se deg om på Hellesylt. Mellom bussholdeplassen og fergekaia finner du Hellesyltfossen. Det er en mektig foss, og er et av de mest fotograferte motivene i området. Et imponerende syn tidlig på sommeren i den store snøsmeltinga. På Hellesylt finner du også Per Gynt Galleriet. Hovedformålet med galleriet er å presentere de enorme trerelieffene til kunstneren og treskjæreren Oddvin Parr (1933- 2010). Verkene går fra golv til tak, og alle trerelieffene har motiv hentet fra den norske forfatteren Henrik Ibsen sitt verk «Peer Gynt». Fra Hellesylt går turen med buss gjennom Hornindal der dere passerer Hornindalsvatnet, Nord-Europas dypeste innsjø (514 m), videre til Grodås og så til Stryn. Stryn er en koselig småby med alle servicetilbud. De lokale klesmerkene Ricco Vero og Skogstad er populære, og det finnes flere hyggelige restauranter og kafeer. Fra Stryn er det også mulig å ta andre Travel like the locals-turer, for eksempel til Loen og Loen Skylift. Avgang fra: Geiranger ferjekai Om våre turer Dette er en “Travel like the locals”-tur – eller på norsk «Reis som de lokale». Disse turer går med ordinære rutebusser, ferger og hurtigbåter, men vi har planlagt reisen for deg slik at du kan konsentrere deg om å nyte turen. Du reiser på egenhånd – det er ingen guide eller turleder med. På de fleste turene må du bytte mellom ulike transportmidler flere ganger, og du er selv ansvarlig for å komme med på neste etappe – på samme måte som de lokale reisende! (Turene er lagt opp slik at busser, ferger og hurtigbåter korresponderer.) Turene kan ikke bookes for helligdager og i ferieperioder som påske og jul pga. avvikende rutetabeller. Tidtabellen som vises, gjelder for de periodene turen kan bookes. Klikk her for å se vilkårene for reisen.

FraNOK 542
Bestill nå!

Trondhjemske postvei Herdalsbrekka-Ljøbrekka

Herdalen – Ljøen – Herdalen (kombinasjon privatbil/buss) For denne turen har vi lagt opp til en kombinasjon av privatbil og buss. Du kjører til Herdalen, hvor det er laget en parkeringsplass for turparkering. Du parkerer bilen på parkeringsplassen i Herdalen, går til Ljøen og tar buss tilbake til Herdalen på ettermiddagen. Husk å beregne nok tid slik at du rekker bussen tilbake. Turen er beregnet til 2-3 timer gangtid, og så må du legge inn nok tid til pauser og fotostopp! Anbefalt sesong er fra midten av mai til og med oktober, men vær oppmerksom på at snøen kan ligge lenge og komme tidlig i dette området.   Turen fra Herdalsbrekkja til Ljøbrekka Fra parkeringa i Herdalen går du langs en gruset turveg forbi et stort skilt merket «Den Trondhjemske postvei». Etter rundt 150 til 200 meter svinger stien til venstre, og da er du inne på den opprinnelige postvegen. Om du snur deg og ser mot nord, vil du se omrisset av den gamle postvegen innover Strandadalen. Følg vegen inn til og forbi Herdalsvatnet/Brekkevatnet. Du vil se at det langs stien går av små snarveger og andre stier, men vi holder oss på den originale stien til postvegen. Langs stien vil du etterhvert se rester etter anleggsbrakker og en påbegynt riksveg fra 1930-talet som var planlagt over til Sykkylven. Nå begynner det å bli litt brattere, men postvegen slynger seg nå elegant oppover fjellsida i serpentiner hele vegen opp til Kremmarvatnet. Her må du ta en avstikker på stien som går ut til venstre ved Kremmervatnet, det er obligatorisk. På kjøpet får du da nyte flott utsikt inn Geirangerfjorden som òg er verdensarvområde. Gå deretter tilbake til Kremmarvatnet, og fortsett på postvegen langs et nytt vann 739 meter over havet og rundt Sætrenibba til du kommer til Ljøsætra. Her følger du stien hele vegen ned til fylkesvegen. Mellom Ljøsætra og riksvegen står det tørrsteinsmurer fra det påbegynte vegprosjektet.   Om Den Trondhjemske postvei Den Trondhjemske postvei er en kulturhistorisk vei med opprinnelse i postruten Bergen-Trondheim opprettet i 1785. Den utpekte «Sikreste og Bekvemmeste Post Tour», gikk opp- og nedoverbakke og, krysset fjorder, innsjøer og elver på den 700 km lange strekningen. Postveien bestod av mange etapper. Fra Hellesylt ble posten rodd til Nedre Ljøen ved Sunnylvsfjorden der posten ble båret over Ljøfjellet til Strandadalen og videre ned til Stranda sentrum. Denne etappen fra fjorden over Ljøfjellet var den vanskeligste og mest dramatiske på hele postveien. Nå fraktes det ikke lenger post langs denne ruta, men traséen mellom Herdalsbrekka og Ljøbrekka er blitt et populært turmål.   Merk! Billetten som du booker her, gjelder kun strekningen Ljøen-Herdalen. Tidene fra/til Hellesylt og Stranda er kun oppgitt som referanse.   Om våre turer Dette er en “Travel like the locals”-tur – eller på norsk «Reis som de lokale». Disse turer går med ordinære rutebusser, ferger og hurtigbåter, men vi har planlagt reisen for deg slik at du kan konsentrere deg om å nyte turen. Du reiser på egenhånd – det er ingen guide eller turleder med. På de fleste turene må du bytte mellom ulike transportmidler flere ganger, og du er selv ansvarlig for å komme med på neste etappe – på samme måte som de lokale reisende! (Turene er lagt opp slik at busser, ferger og hurtigbåter korresponderer.) Turene kan ikke bookes for helligdager og i ferieperioder som påske og jul pga. avvikende rutetabeller. Tidtabellen som vises, gjelder for de periodene turen kan bookes. Klikk her for å se vilkårene for reisen.

FraNOK 59
Bestill nå!