X-IKKE AKTIV Rundtur til Atlanterhavsvegen & Molde

Kristiansund - Atlanterhavsvegen - Molde - Kristiansund

Denne turen går fra Kristiansund via nasjonal turistveg Atlanterhavsvegen - ofte omtalt som verdens vakreste veg – til Molde og tilbake til Kristiansund!

Atlanterhavsvegen forbinder Averøy med fastlandet over øyer, holmer og skjær ved hjelp av 8 bruer over en strekning på 8274 meter.

Atlanterhavsvegen er en nasjonal turistveg.  Nasjonale turistveger er utvalgte vegstrekninger som går gjennom landskap med unike naturkvaliteter, langs kyst og fjorder, fjell eller fosser. Strekningene skal være et godt alternativ til hovedvegene og kjøreturen i seg selv skal være en god opplevelse. På nettsidene til Nasjonale turistveger kan du lese mer om nasjonal turistveg Atlanterhavsvegen.

Med sin beliggenhet ut mot storhavet er Atlanterhavsvegen like praktfull i solskinn og blikkstille hav som i storm og uvær.

På hverdager stopper du på Eldhusøya ved Atlanterhavsvegen. Her kan utforske du «svevestien» - en utsiktssti som går rundt Eldhusøya. Stien er laget av rister som flyter over terrenget, og denne turen passer for alle. Servicebygget, med en særegen arkitektur som faller inn i terrenget, har kafé og toaletter. (Åpent lørdag og søndag om våren og hver dag i perioden 1. juni – 31. august.) Ellers har området vakker natur, et rikt fugleliv og gode fiskemuligheter.

I Molde har du litt tid til rådighet til å se deg om i denne sjarmerende byen ved fjorden. Molde er kjent for sin fantastiske utsikt mot Moldepanoramaet – den imponerende fjellrekken på andre siden av fjorden. Byen ligger midt mellom sjø og fjell, og med korte avstander rekker du å utforske både by, fjord og fjell i løpet av noen timer. Om sommeren lever byen opp til sitt kallenavn «Rosenes by», og i juli (uke 29) går den verdensberømte jazzfestivalen av stabelen.

Turen tilbake til Kristiansund går via Batnfjorden og Frei. Underveis kan du nyte utsikten til et vakkert fjell- og fjordlandskap.

Avgang fra: Kristiansund trafikkterminal
 

Last ned gratis audioguide for denne turen

Voice of Norway bruker GPS-teknologien i mobiltelefonen for å gi deg stedbasert informasjon på turen. Informasjonen gis i form av opplesing, bilder, tekst og lenker.

Du kan laste ned Voice of Norway-appen fra App Store eller Google Play. Åpne appen, Velg Providers og FRAM, og last ned guiden for denne turen: Kristiansund - Atlanterhavsvegen & Molde (rundtur).

Voice of Norway er et produkt fra ekstern leverandør. Spørsmål angående guiden rettes til leverandøren (support@voiceofnorway.no.)
 

Om våre turer

Dette er en “Travel like the locals”-tur – eller på norsk «Reis som de lokale». Disse turer går med ordinære rutebusser, ferger og hurtigbåter, men vi har planlagt reisen for deg slik at du kan konsentrere deg om å nyte turen. Du reiser på egenhånd – det er ingen guide eller turleder med. På de fleste turene må du bytte mellom ulike transportmidler flere ganger, og du er selv ansvarlig for å komme med på neste etappe – på samme måte som de lokale reisende! (Turene er lagt opp slik at busser, ferger og hurtigbåter korresponderer.)

Turene kan ikke bookes på helligdager og i ferieperioder som påske og jul pga. avvikende rutetabeller. Tidtabellen som vises, gjelder for de periodene turen kan bookes.Klikk her for å se vilkårene for reisen.

PDF fakta

Last ned et PFD faktaark med all informasjon om den valgte turen Last ned PDF