Besøk Kvernes stavkirke

Fra NOK 120

Kristiansund - Kvernes - Kristiansund

Denne turen tar deg fra Kristiansund via Bruhagen til Kvernes og Kvernes stavkirke.

Kvernes stavkirke er vakker og en av Norges yngste stavkirker. Det var lenge usikkert hvor gammel kirka er, men i 2020 ble det avdekket at kirka ble bygd i 1631-1633 og ikke på slutten av 1300-tallet slik den tidligere var datert. Det gjør Kvernes til noe helt spesielt: Landets eneste stavkirke bygget etter middelalderen.

Kirkerommet er preget av 1600-tall. Det lange, lavloftete kirkerommet er dekorert med akantusranker i gult og grått på rødmalte vegger og i himlingen. Over koret henger et 1600-talls krusifiks og Kristian VIs monogram. På sørsiden av korskillet står prekestolen fra 1633t, utført i barokk stil. Den ble malt i 1652 av samme kunstner som ha dekorert veggene.

De fint snekrete innelukkete kirkebenkene er fra samme tid. Altertavlen i eik er et senmiddelalterskap fra 1472, men ble innrammet i 1695 i barokk stil. Koret, som ble bygget i 1633, hadde vakre bilder fra lignelsene i Bibelen, men ble senere overmalt med hvitt. Noe er skrapt bort og man kan i dag se Judaskysset, Abraham som skal ofre sønnen og ett par andre vakre felt. I koret henger også en minnetavle over presten Anders Eriksen.

Kirka ligger høyt og fritt og vitner om en mulig sterk religiøs og rituell betydning på stedet, også før kristen tid. Plasseringen av kirka byr også på storslått utsikt over Freifjorden og Kvernesfjorden.

Rett ved kirka finner du også Gamle Kvernes bygdemuseum, med et bygdetun, arkeologisk utstilling og ulike aktiviteter.

Når du bestiller denne turen, får du en e-post med en billett som gjelder hele turen. Du får også en turbeskrivelse som blant annet inneholder detaljert informasjon om avgangstider og hvor du eventuelt skal bytte transportmiddel, og litt informasjon om selve turen og reisemålet.

Til mange av turene kan du laste ned en gratis audioguide fra Voice of Norway. Guiden har tekst, bilde og opplesing av informasjon om interessepunkter undervegs på turen. Du får mer informasjon om nedlasting av audioguiden i turbeskrivelsen som du får når du har bestilt turen.

Merk! Inngangsbillett til stavkirken og museet er ikke inkludert i rundturbilletten.

Avgang fra: Kristiansund trafikkterminal

Om våre turer

Dette er en “Travel like the locals”-tur – eller på norsk «Reis som de lokale». Disse turer går med ordinære rutebusser, ferger og hurtigbåter, men vi har planlagt reisen for deg slik at du kan konsentrere deg om å nyte turen. Du reiser på egenhånd – det er ingen guide eller turleder med. På de fleste turene må du bytte mellom ulike transportmidler flere ganger, og du er selv ansvarlig for å komme med på neste etappe – på samme måte som de lokale reisende! Turene er lagt opp slik at busser, ferger og hurtigbåter korresponderer.

Klikk her for å se vilkårene for reisen.

xxxAdult/Voksen NOK 120

+0 Tilleggsmuligheter

Bestill nå!

PDF fakta

Last ned et PFD faktaark med all informasjon om den valgte turen Last ned PDF