Opplev Havlandet (en veg)

Fra NOK 256

Ålesund - Hareid - Fosnavåg

Denne turen med hurtigbåt og buss går fra Ålesund via Hareid til Fosnavåg – senteret i Havlandet. Fosnavåg er utgangspunktet for en rekke spennende aktiviteter.

Det mest spektakulære stedet i Havlandet er fugleøya Runde. Øya er et populært utfartssted året rundt, men er spesielt spennende om sommeren på grunn av det yrende fuglelivet. I sesongen finnes det mellom 500.000 og 700.000 sjøfugl på øya, de fleste lever på fuglefjellet.

Fuglefjellet er det sydligste i Norge, og er det mest artsrike sjøfugl-stedet i landet. Fuglelivet er aktivt året rundt på øya, og om vinteren kan du studere de mest værharde artene, som trives i det barske og ville klimaet. Det er også mulig å se koloniene ved å vandre opp i fjellet langs merkede stier. Det viktig å huske på at det er innført regler om freding på grunn av den sårbare naturen.

Det er en egen Travel like the locals-tur fra Fosnavåg til Runde.

Havlandet byr også på en rekke andre spennende aktiviteter! Du kan utforske området med sykkel, kajakk, leiebåt, rib eller sightseeingbåt, besøke Herøy kystmuseum eller Sunnmørsbadet (med hele 5 ulike basseng). Du kan gå fottur med guide, dra på tangsafari, se Rundeskatten og få fantastiske matopplevelser på Skotholmen. Ikke minst får Fosnavåg snart en spektakulær zipline som skal være tilgjengelig fra sommeren 2021. Sjekk ut www.visithavlandet.no for mer informasjon.


Avgang fra: Ålesund hurtigbåtkai, Skateflukaia

 

Om våre turer

Dette er en “Travel like the locals”-tur – eller på norsk «Reis som de lokale». Disse turer går med ordinære rutebusser, ferger og hurtigbåter, men vi har planlagt reisen for deg slik at du kan konsentrere deg om å nyte turen. Du reiser på egenhånd – det er ingen guide eller turleder med. På de fleste turene må du bytte mellom ulike transportmidler flere ganger, og du er selv ansvarlig for å komme med på neste etappe – på samme måte som de lokale reisende! (Turene er lagt opp slik at busser, ferger og hurtigbåter korresponderer.)

Turene kan ikke bookes for helligdager og i ferieperioder som påske og jul pga. avvikende rutetabeller. Tidtabellen som vises, gjelder for de periodene turen kan bookes.Klikk her for å se vilkårene for reisen.

xxxAdult/Voksen NOK 256

+0 Tilleggsmuligheter

Bestill nå!

PDF fakta

Last ned et PFD faktaark med all informasjon om den valgte turen Last ned PDF