Trondhjemske postvei Herdalsbrekka-Ljøbrekka

Fra NOK 59

Herdalen – Ljøen – Herdalen (kombinasjon privatbil/buss)

For denne turen har vi lagt opp til en kombinasjon av privatbil og buss. Du kjører til Herdalen, hvor det er laget en parkeringsplass for turparkering.

Du parkerer bilen på parkeringsplassen i Herdalen, går til Ljøen og tar buss tilbake til Herdalen på ettermiddagen. Husk å beregne nok tid slik at du rekker bussen tilbake. Turen er beregnet til 2-3 timer gangtid, og så må du legge inn nok tid til pauser og fotostopp!

Anbefalt sesong er fra midten av mai til og med oktober, men vær oppmerksom på at snøen kan ligge lenge og komme tidlig i dette området.

 

Turen fra Herdalsbrekkja til Ljøbrekka

Fra parkeringa i Herdalen går du langs en gruset turveg forbi et stort skilt merket «Den Trondhjemske postvei». Etter rundt 150 til 200 meter svinger stien til venstre, og da er du inne på den opprinnelige postvegen. Om du snur deg og ser mot nord, vil du se omrisset av den gamle postvegen innover Strandadalen.

Følg vegen inn til og forbi Herdalsvatnet/Brekkevatnet. Du vil se at det langs stien går av små snarveger og andre stier, men vi holder oss på den originale stien til postvegen. Langs stien vil du etterhvert se rester etter anleggsbrakker og en påbegynt riksveg fra 1930-talet som var planlagt over til Sykkylven.

Nå begynner det å bli litt brattere, men postvegen slynger seg nå elegant oppover fjellsida i serpentiner hele vegen opp til Kremmarvatnet. Her må du ta en avstikker på stien som går ut til venstre ved Kremmervatnet, det er obligatorisk. På kjøpet får du da nyte flott utsikt inn Geirangerfjorden som òg er verdensarvområde.

Gå deretter tilbake til Kremmarvatnet, og fortsett på postvegen langs et nytt vann 739 meter over havet og rundt Sætrenibba til du kommer til Ljøsætra. Her følger du stien hele vegen ned til fylkesvegen. Mellom Ljøsætra og riksvegen står det tørrsteinsmurer fra det påbegynte vegprosjektet.

 

Om Den Trondhjemske postvei

Den Trondhjemske postvei er en kulturhistorisk vei med opprinnelse i postruten Bergen-Trondheim opprettet i 1785. Den utpekte «Sikreste og Bekvemmeste Post Tour», gikk opp- og nedoverbakke og, krysset fjorder, innsjøer og elver på den 700 km lange strekningen.

Postveien bestod av mange etapper. Fra Hellesylt ble posten rodd til Nedre Ljøen ved Sunnylvsfjorden der posten ble båret over Ljøfjellet til Strandadalen og videre ned til Stranda sentrum. Denne etappen fra fjorden over Ljøfjellet var den vanskeligste og mest dramatiske på hele postveien.

Nå fraktes det ikke lenger post langs denne ruta, men traséen mellom Herdalsbrekka og Ljøbrekka er blitt et populært turmål.
 

Merk! Billetten som du booker her, gjelder kun strekningen Ljøen-Herdalen. Tidene fra/til Hellesylt og Stranda er kun oppgitt som referanse.

 

Om våre turer

Dette er en “Travel like the locals”-tur – eller på norsk «Reis som de lokale». Disse turer går med ordinære rutebusser, ferger og hurtigbåter, men vi har planlagt reisen for deg slik at du kan konsentrere deg om å nyte turen. Du reiser på egenhånd – det er ingen guide eller turleder med. På de fleste turene må du bytte mellom ulike transportmidler flere ganger, og du er selv ansvarlig for å komme med på neste etappe – på samme måte som de lokale reisende! (Turene er lagt opp slik at busser, ferger og hurtigbåter korresponderer.)

Turene kan ikke bookes for helligdager og i ferieperioder som påske og jul pga. avvikende rutetabeller. Tidtabellen som vises, gjelder for de periodene turen kan bookes.Klikk her for å se vilkårene for reisen
.

xxxAdult/Voksen NOK 59

+0 Tilleggsmuligheter

Bestill nå!

PDF fakta

Last ned et PFD faktaark med all informasjon om den valgte turen Last ned PDF

Merk! Det er ikke noe busstoppskilt ved Ljøen. Når du kommer ned til vegen, vil du se en stor parkeringsplass med utkikkspunkt. Du må stille deg ved innkjøringa til denne plassen og gi tydelig tegn til bussen ved å rekke ut handa. Da vil bussen kjøre inn på plassen og passasjerer kan stige på bussen inne på plassen.