Utforsk Hellesylt og UNESCO Geirangerfjord (ein veg)

Fra NOK 542

Stryn - Hellesylt - Geiranger

På denne turen kan du utforske den sjarmerende bygda Hellesylt, oppleve en flott ferjetur på Geirangerfjorden og sjå deg om i Geiranger.
Du starter i Stryn, og etter ca. 20 minutt kjører bussen forbi Hornindalsvatnet. Vatnet er kjent for å være Europas djupaste innsjø, og det har i alle år blitt fortalt historie om kva som finns i dybden. Kanskje du er heldig og får sjå ein sjøorm når du kjøre forbi?
Når du er framme på Hellesylt, har du litt tid til å sjå deg rundt. Mellom bussholdeplassen og ferjekaia finn du Hellesyltfossen. Det er en mektig foss, og den er et av de mest fotograferte motivene i området. Et imponerende syn tidlig på sommeren i den store snøsmeltinga.
På Hellesylt finner du og Per Gynt Galleriet. Hovedformålet med galleriet er å presentere de enorme trerelieffene til kunstneren og treskjæreren Oddvin Parr (1933- 2010). Verka går fra gulv til tak, og alle trerelieffene har motiv hentet fra den norske forfatteren Henrik Ibsen sitt verk «Peer Gynt».
Så går turen videre med ferge til Geiranger. Fergecruiset fra Hellesylt til Geiranger tar ca 1 time, og her kan du blant annet se fantastiske fosser som De syv søstrene, Friaren og Brudesløret, og den berømte fjellgården Skageflå.
I Geiranger kan du se deg rundt, shoppe, og kanskje også besøke Norsk Fjordsenter, som ligger i gangavstand fra sentrum, rett ved siden av Hotel Union.


Avgang fra: Stryn rutebilstasjon


Om våre turer

Dette er en “Travel like the locals”-tur – eller på norsk «Reis som de lokale». Disse turer går med ordinære rutebusser, ferger og hurtigbåter, men vi har planlagt reisen for deg slik at du kan konsentrere deg om å nyte turen. Du reiser på egenhånd – det er ingen guide eller turleder med. På de fleste turene må du bytte mellom ulike transportmidler flere ganger, og du er selv ansvarlig for å komme med på neste etappe – på samme måte som de lokale reisende! (Turene er lagt opp slik at busser, ferger og hurtigbåter korresponderer.)

Turene kan ikke bookes for helligdager og i ferieperioder som påske og jul pga. avvikende rutetabeller. Tidtabellen som vises, gjelder for de periodene turen kan bookes.


Klikk her for å sjå vilkåra for reisa.

xxxAdult/Voksen NOK 542

+0 Tilleggsmuligheter

Bestill nå!

PDF fakta

Last ned et PFD faktaark med all informasjon om den valgte turen Last ned PDF